Team Informatie

Wat de beheerders van het BBQ Genootschap in 2013 verzonnen hadden als oefenwedstrijd voor de Nederlandse barbecue-teams groeide langzaam uit tot een Licensed KCBS wedstrijd waar 15 teams uit 3 verschillende landen aan meededen.
In 2014 werd de tweede Cook-Off een KCBS sanctioned wedstrijd, dit houdt in dat de resultaten van de wedstrijd meetellen in het wereldwijde klassement en voor onder andere KCBS Team of the Year, de loting van de Jack Daniels World Championship in Lynchburg, Tennessee en voor de American Royal. Kortom, het werd een “echte” wedstrijd met 22 deelnemende teams. Ook was de Cook-Off één van de wedstrijden die meetelde voor het Nederlands Kampioenschap Low & Slow Barbecue.

In 2015 en 2016 was de Cook-Off op twee na de grootste wedstrijd van Europa met respectievelijk  42 en 46 teams uit de hele wereld. De wedstrijd werd uitgebreid met een dessertcategorie zodat de teams zich lekker uit konden leven op dit vrije onderdeel. En op zaterdag is er de Beef & Steak SCA Steak Cook-Off. Dit is een los onderdeel waar teams kunnen laten zien hoe goed ze een steak kunnen grillen.

We gaan houden voor de Cook-Off van 2017 hetzelfde programma aan, dus een Beef & Steak SCA Steak Cook-Off op zaterdag en op zondag de KCBS wedstrijd en desserts als extra categorie. Er is plaats voor slechts 48 teams dus schrijf je snel in!

De Cook-Off is een NK BBQ kwalificatiewedstrijd, dus je punten tellen mee voor het Nederlands Kampioenschap.
NK BBQ Kwalificatiewedstrijd

De BBQ Society Cook-Off is een barbecuewedstrijd Amerikaanse stijl. Er wordt in vier categorieën -kip, ribs, varkensschouder (pulled pork) en brisket- gestreden om de beste plek en het team met het hoogste gemiddelde wordt de Grand Champion.

Net als voorgaande jaren streven we naar een 100% KCBS gecertificeerde jury.

Inschrijven voor de Wedstrijden

De Cook-Off 2017 is vol!

Maar je kunt je nog altijd opgeven, we plaatsen je team dan op de reservelijst. Mocht er een team niet op tijd betalen of zich terugtrekken dan komt er een team van de reservelijst voor in de plaats.
Aan een plaats op de reservelijst zitten geen kosten verbonden.

Het inschrijfgeld voor de BBQ Society Cook-Off 2017 (de KCBS wedstrijd) bedraagt €200 per team.

Voor de Beef & Steak SCA Steak Cook-Off is het inschrijfgeld €50 per team.

Je kunt aan één of allebei de onderdelen meedoen.

Annulering:

– Tot drie maanden voor de wedstrijd wordt 50% van het inschrijfgeld terugbetaald.
– Binnen drie maanden voor de wedstrijd wordt er geen inschrijfgeld terugbetaald.

De inschrijving is teamgebonden en niet overdraagbaar.

Zoals gebruikelijk bij een KCBS wedstrijd moet je zelf zorgen voor vlees, barbecues, brandstof, tenten, werktafels etc.
Er is op het terrein water en stroom aanwezig, zorg wel zelf voor een verlengsnoer.

Bij de Steak Cook-Off dien je zelf voor een barbecue, brandstof en gereedschap te zorgen. Je krijgt via een loting van twee ribeyesteaks van ons waarvan er één naar de jury moet.

Het inschrijfgeld kan voldaan worden op:
IBAN: NL95INGB0006953404
BIC: INGBNL2A ING
t.n.v. Stichting BBQ Society
o.v.v. Cook-Off 2017 en je teamnaam.

Voor de low & slow wedstrijd hanteren we het KCBS reglement dat je hier kunt bekijken (PDF).

Het SCA reglement voor de Steak Cook-Off vind je hier (PDF).

Programma

ZATERDAG

10:00 – aankomst teams
14:00 – cooks meeting Steak Cook-Off
15:00 – judge meeting Steak Cook-Off
16:00-16:30 – inleveren steaks
17:00 – cooks meeting KCBS
18:00 – prijsuitreiking  Steak Cook-Off
18:30 – bekendmaking Nederlands Kampioen BBQ Culinair

ZONDAG

11:00 – judge meeting
12:00 – inleveren kip
12:30 – inleveren ribs
13:00 – inleveren schouder
13:30 – inleveren brisket
14:00 – inleveren dessert
17:00 – prijsuitreiking
17:30 – bekendmaking Nederlands Kampioen BBQ

Deelnemende Teams

1 – NasQ (NL)
2 – Bunch of Swines (UK)
3 – Saffire BBQ Team (NL)
4 – The Dutch BBQ Crew (NL)
5 – Serial Grillaz (NL)
6 – Triple-T (NL)
7 – Sea Side Smokers (NL)
8 – De Filous (B)
9 – Rokende Regahs (NL)
10 – Miss Piggy’s U.K. (UK)
11 – Backcorner BBQ (NL)
12 – Riverland Smokers (NL)
13 – Beter Wordt Het Niet (NL)
14 – Mountain High Smokers (NL)
15 – De Vliegende Hollander (NL)
16 – DTC Smokers (NL)
17 – Royaal BBQ (NL)
18 – PureBBQ (NL)
19 – The European All Star BBQ Team (NL)
20 – iQ (NL)
21 – RiddleQ’s (NL)
22 – BBQ Team Laurentius (B)
23 – Cavemen BBQ Team (NL)
24 – Smoke on the Wild Side (B)

25 – Five Q (B)
26 – The Smokey Bandits (NL)
27 – Smokey the Boar (B)
28 – BBQ Meesters (NL)
29 – Lowland Smokers (NL)
30 – Rubmaster BBQ Team (NL)
31 – Foodporn Factory (NL)
32 – Smoke and Fire (B)
33 – Moonshine Bastards (NL)
34 – Passie en Vuur (NL)
35 – Low and Slow Meister (NL)
36 – Smoking Hot Barbies (NL)
37 – Hammer & Tongs (UK)
38 – Turnpike Smokers (NL)
39 – Wild Smokers (NL)
40 – Zwarte Hand (NL)
41 – Serial Soul Smokers (NL)
42 – BBQ team Keurslagerij Klaver (NL)
43 – Wettels on Fire (B)
44 – BBQ+ (B)
45 – The Blazin’ Barrels (NL)
46 – TriQ (NL)
47 –
48 –

De BBQ Society Cook-Off wordt gehouden op 8 en 9 oktober in het Haarlemmermeerse Bos, Hoofddorp naast Papa’s Beach House.

Papa’s Beach House
IJweg 961
2131 LV Hoofddorp

Vanaf de A4 (Amsterdam / Den Haag)
– afslag Hoofddorp
– volg N201 richting Heemstede / Haarlem
– afslag Haarlemmermeerse Bos
– na 450 m sla op kruising rechtsaf de IJweg op
– na 300 m links af
– volg borden Papa’s Beachhouse

Vanaf Haarlem / Heemstede
– volg N201 richting Hoofddorp
– afslag Haarlemmermeerse Bos
– na 450 m sla op kruising rechtsaf de IJweg op
– na 300 m links af
– volg borden Papa’s Beachhouse

Busverbinding
Vanaf Schiphol
– Zuidtangent lijn 300 (bus halte B2)
– Halte “Overbos” uitstappen
– Vanaf halte “Overbos” 5 min. / 300 mtr. lopen

Vanaf Haarlem of Hoofddorp
– Zuidtangent lijn 300 of bus 140
– Halte “Overbos” uitstappen
– Vanaf halte “Overbos” 10 min. / 700 mtr. lopen

Vertrek Bus 300 10x per uur, ’s nachts 1x p. u.

De BBQ Society Cook-Off wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende partners:

KCBS Logo

Steak Cookoff Association Europe

Nederlandse Kampioenschappen BBQ

Het BBQ Genootschap


Koken op Hout

Green Forest

Looftlighter

Vuur en Rook

Saffire Grill and Smoker


rookoven.com