Wat de beheerders van het BBQ Genootschap in 2013 verzonnen hadden als oefenwedstrijd voor de Nederlandse barbecue-teams groeide langzaam uit tot een Licensed KCBS wedstrijd waar 15 teams uit 3 verschillende landen aan meededen.
In 2014 werd de tweede Cook-Off een KCBS sanctioned wedstrijd, dit houdt in dat de resultaten van de wedstrijd meetellen in het wereldwijde klassement en voor onder andere KCBS Team of the Year, de loting van de Jack Daniels World Championship in Lynchburg, Tennessee en voor de American Royal. Kortom, het werd een “echte” wedstrijd met 22 deelnemende teams. Ook was de Cook-Off één van de wedstrijden die meetelde voor het Nederlands Kampioenschap Low & Slow Barbecue.

Voor 2015 gaan we gewoon verder met één van de gezelligste wedstrijden van het seizoen neer zetten. Ook wordt de wedstrijd uitgebreid met een dessertcategorie zodat ook de zoetekauwen aan hun trekken komen.
We hebben dit jaar ruimte voor maar 42 teams dus als je mee wilt doen schrijf je dan snel in!

Wederom telt de Cook-Off mee voor de titel van Nederlands Kampioen Low & Slow Barbecue 2015, hiervoor tellen dit seizoen de beste drie resultaten van Nederlandse KCBS wedstrijden.

KCBS_Logo_black
De BBQ Society Cook-Off is een barbecuewedstrijd Amerikaanse stijl. Er wordt in vier categorieën, kip, ribs, varkensschouder (pulled pork) en brisket, gestreden om de beste plek en het team met het hoogste gemiddelde wordt de Grand Champion.

Net als voorgaande jaren streven we naar een 100% KCBS gecertificeerde jury.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.